Jak to bude doopravdy...

22. 8. 2014 0:37
Rubrika: Nezařazené

Mám pocit životního vakua. Kde nic, tu nic. Tu nic, kde nic. A zase znova, den co den.

Proč, Pane? Co mi tím chceš sdělit? Proč mám jen tak prožívat ubíhající dny, bez konkrétní mety v konkrétní čas, bez vidiny změny? Co po mně chceš?

Mám pocit, že lidský život je o tom, že se buď někam spěchá nebo na něco čeká. Proč by to nemohlo být pěkně nalajnované, za sebou, v poklidu, s jasným cílem, kterého se nám vždy spolehlivě podaří dosáhnout?

 

Dlouho mi trvalo a stále ještě trvá, než jsem našla a nacházím východisko a odpovědi. S pomocí manžela, který v tom má, na rozdíl ode mě, neustále klopýtající, padající tvrdě na nos, hledající, střídavě hluboce nešťastné a navýsost spokojené, jasno.

Takže: Nezáleží na tom, zda si toto moje „vzduchoprázdno“, „životaprázdno“, Bůh přeje a předem naplánoval. Možná ano, aby mi v něčem pomohl nebo mě někam dovedl. Ale možná taky, že ne (přiznávám, že toto se mi mnohem méně zamlouvá a je mi zatěžko to přijmout, jako bych se měla vrhat do nepředvídatelných vln "osudu", i když je to absurdní). Ale pak co? Jsem mimo „Boží vůli“?

Ne, nemusím být vůbec mimo Boží záměr se mnou. Není totiž důležité, zda je můj stav produktem Boží iniciativy či pouhým sledem situací, které proběhly (samozřejmě s Božím vědomím a dle jeho světových zákonitostí). Záleží totiž jen na tom, jak se k tomu postavím. Zda tyto situace využiji nebo zahodím. Zda je použiji k sebezdokonalení, pro druhé lidi, pro Boha nebo zda je prolelkuji, protrpím, proběhnou mi mezi prsty. A nezáleží na tom, zda jsem si je třeba i vysloužila od Pána proto, že jsem nebyla ještě zralá, že bych se bez této pauzy rozhodla špatně a že mě toto čekání na Godota třeba na mé cestě i zdrží. Prostě je to tak. A teď záleží na mně, co s tím udělám. S pomocí Boží. 

 

(A těším se, až se po smrti s Pánem podívám zpětně do mapy svého života a budeme se společně smát tomu, jak to podle mého názoru a krátkozrakého úsilí mělo být a jak to bylo doopravdy.) :-)

Zobrazeno 1460×

Komentáře

MarjánkaN

P.S.: Dostihly mě typické myšlenky a nálady "nepracující" matky na MD po určité době... ;-D

Any

Myslím, že jsi naopak velmi pracující matka na MD ;-)

Jim

Maruško díky. Krásné zamyšlení ;-)

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio